torstai 13. maaliskuuta 2014

Talvi tanee ja harrii

Joka talvi olen tehnyt koskikalastus reissun joskus useampiakin. Nyt on ollut lämmintä ja aurinkoista ja mikäs sen mukavampaa kuin olla päivä varrella virran. Repussa uistimii putkiperhoja ja liitsejä ja tietenkin kahvipannu.
Hyvin kuohuu kuusaankoski maaliskuussa. Taskussa päivälupa ja tää päivä aikaa viettää laatu aikaa. Kuusaankoskessa pitäis olla mahdollisuus taimeneen ja harjukseen..
Vajaa tunti meni ensimmäiseen tärppiin. Tasaisesta jumpsutusta, varmaankin taimen.
Taimenhan se oli 43 cm, pääsi mittauksen ja kuvauksen jälkeen kasvamaan. Vähän myöhemmin toinenkin  taimen tykästyi tekemääni putkiperhoon ja pääsi mittaksen 44cm jälkeen kasvamaan. Nyt on taimenen alamitta 60 cm, mahtaako moisia kaloja kuusaassa olevankaan.. Pari tuntia myöhemmin harri liitsiin täräytti taimen, nyt päästiin jo 45 sentiin.
Niin meni aamupäivä 3 taimenta ja makkaran paistoo ja eväitten syömistä.. Mutta missä viipyy harri. Harri on yleensä vähän vaikeampi kuin tane.
Vesi on aika korkealla ja liitsi on saatava syvempään ja tähänkin vaivaan auttaa lyijy. Oli iltapäivän toinen tunti aluillaan kun tärppi tuli suvannon syvimmästä kohtaa. Taimen maista jumputusta jonka vähän enne haavii ilokseni tunnistin harjukseksi.. jes.. kerrassaan mahtavaa.. tane ja harri eka reissulla..
Kerta ollaan viettämässä laatu aikaa nyt otetaan repun tärkein varuste käyttöön ja keitetään nokipannu kahvit.
Mikäpä kuusaan laavulla kahvia keitellä.. aurinko paistaa ja lämmintä on ..
Vielä kävin kokeilemassa uutta putkiperho väriä ja siitäkin taimen tykkäsi, saman kokoinen kuin aikaisemmat taimenet.
Päivän saalis 4 c&r taimenta jatkavat kasvamistaan, mutta harjus 40 cm päätyy uunin kautta ruokapöytään, onhan harjus hyvän makuinen kala. Taimenesta vuosi fongaus 7. ja harjuksesta 8.
Tästä on hyvä jatkaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti