torstai 14. toukokuuta 2015

Herralan sulkava ei toutain

Lempäälän toutain reissuun läksin kun ilmatieteenlaitos lupasi riittävästi lämpimiä päiviä. Ja lempäälästä käsin tekis helsinki päivän. Lempäälänkoskilla toutain ja sulkava ykköskohde ja muitakin kaloja saa tulla. Puolet ajasta kalastin toutainta lusikalla lipalla ja putkiperholla. Kerran käytiin lusikkaa kopsauttamassa, onko se terveiset toutaimelta että uitappa lusikkaa paremmin.. Välikoskee heitelin putkiperholla niin tuli kolme kirjolohea sivu tuotteena. Kelpas minulle ruokakaloiksi. Toutain osaa olla hankala kala, joskus olen saanut toutaimen muutamalla heitolla ja joskus muutama päivä menee ilman tärppiä.

Toisen puolen ajasta heittelin liitsiä sulkavalle herralankoskessa. Ja nimeen omaan niitä muita kaloja tuli. Jos liitsi kelpaa salakalle särjelle ahvenelle pasurille lahnalle kuhalle ja hauelle ja kirjolohia 5 kappaletta niin pitäshän sillä sulkavakin tulla, vaan eipä tullut. Juttelin erään perhomiehen kanssa joka on saanut perholla sulkavia joskus hyvinkin. Salakat, sulkavat  ja muutkin kalat liikkuu kelin mukaan, kylmäkeli kalat syvemmässä ja alempana, lämmin keli kalat pinnassa ja patojen luona.. Ja nyt oli kylmä keli. Solmin virvelin siimaa putkiperhon ja 10g painon ja laiturilta kuhamonttua heittämää, sinne ei liitsillä yltänyt. Muutama heitto tuli pasuri, toiset muutama heitto niin sellainen kala joka piti ottaa varmuuden vuoksi haavilla.
Oikee tiistai päivän super potti. Sulkava. Ai ai että tekee gutaa, oikee työ voitto. Piti lähtee ihan nokipannukahvi keittämään.. Sulkava tuntuu olevan sellainen kiertolainen että sille on vaikea mitään täsmäpaikkaa etukäteen sanomaan. Muita pinna kaloja tälle vuodelle pasuri lahna säyne ja kuha.Pummi toutaimesta ei minua harmita paikalliset toutain miehetkin pyytivät tyhjää, joku  erpertti oli pari toutainta saanut. Tässä on helpommistakin kaloista pummi tullut, pilkillä piti saada siika harjus ja kuha mutta nolla reissuja tein. Ihan kelpo reissu, kaloja tuli monipuolisesti ja kirjolohia kiintiö täyteen, piti pari kirreä laskea takaskin. Ja suvannon vimpa projekti onnistu hyvin, siitä on  eri juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti