tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulu hauki

3 kuukautta aikaisemmasta jutusta.. syksy meni ilman bongauksia. Kalalla kyllä tuli käytyä, uisteella tuli haukia ja pilkillä ahvenia. Bongaus vuosihan meni ihan mukavasti 3 uutta elämänpinnaa nostaa eelikset 37, järvikaloina ihan mukavasti. Vastaavasti pari kalaa jäi saamatta. Ankeriaalle varmaankin etsittävä uusi paikka. Kirjoeväsimppu paikka edelleen odottaa löytymistä. Muikku pilkillä kävin muutaman kerran, tärppeja sieltä tuli mutta kalat pääsi ylös kelatessa irti, ensi kesänä sitten ..
Joulu on reilun viikon päästä..  ja uurainen odottaa vielä jäätymistä. Aikaisempina vuosina on tähän aikaan käyty pilkillä täyttä päätä. Kalakaveri Timolla oli jo vene käännetty nurin päin. Mutta äkkiäkös vene kahdelta mieheltä kääntyy oikenpäin ja honda perään puksuttamaan.
Ensin kierrellään uuraisella vähän syvempiä vesiä, ilman tulosta. sitten siiman päähän rapalan x-rapit ja ruohikon reunoja vetelemään ja tärppejäkin rupee tulemaan.
Timolla on kotikenttä etu ja sai 3 haukea ja minun oli tyytyminen kahteen. Suola hauki kokoa sanoi Timo. Näköjään haukea voi laittaa monella tavalla. Fileistä leikataan sentin suikaleita. Laitetaan purkkiin, lisätään suolaa sokeria kalamausteita yms. aineita ja annetaan muhia muutama päivä ja syödään hyvällä ruokahalulla pois..
Näin joulu alla kannattaa olla kiltti ja kirjoittaa pukille kirje ja toivoa lohi virveliä, sille olisi ensi vuonna käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti