maanantai 28. maaliskuuta 2016

Sulkava ankerias mämmi on pasuri

Pääsiäis perinnettä on syödä mämmiä ja piereskellä, mutta tällä hommalla ei ole vielä perinnettä. Menen ensimmäistä kertaa jumuselle pilkille ja tarkoitus saada sulkava. On siellä joku muukin käynyt sillä koko ajan kiertelin vanhoilla rei'illä. Särkiä ja ahvenia tulee harvakseltaan ja sitten löytyy särki reikä. Kymmeniä särkiä tulee putkeen ja sen lopuksi oikeen ponus kala.
Elämäni ensimmäinen pilkki pasuri. Siihen tulee paikallinen ranta asukas kyselemään kala kuulumiset ja kertoo edellisenä päivänä saaneen ahvenia hyvin. Kysäsen  että onko siitä mahdollistä saada sulkava pilkillä. Talvella tulee pieniä sulkavia harvakseltaan pilkillä ja kesällä isompia sulkavia verkolla riesaksi asti. Että kyllä sulkava on mahdollista pilkkiä kun kohdalle sattuu..
Taitaa ankerias olla vaikeampi saada pilkillä. Olin etukäteen katsellut karttapaikasta pari paikkaa, mutta nyt niissä joutsenet uiskenteli.  Onko kevät aikasessa vai minä myöhässä. Sain kuitenkin sivummalle porattua muutamia reikiä mihin laitoin pohja-onget oottamaan tärppiä. Vähän ajan kuluttua rupesi kampi pyörimää merkiksi tärpistä, hitaasti mutta varmasti kampi pyöri.. mikähän kala on tärpännyt..
Tässä pohja-onki saalis pasuri ja kiiskikin oli saanut ahmittua koukkua suuhun.Samaan aikaan pilkkinä viereisillä rei'illä. Yhdestä reiästä tulee tapsi-pilkkiin tärppejä, vaihdan mormuskaa ja pasureita rupee nousemaan.
Kymmenen kohdalla lopetin. Nyt on pasurin pilkintä hanskassa. Kesällä on mukavampi onkia ankeriasta ja jonkinlaiset mahdollisuus saadakkin. Ja kaikkein parasta, pojan tyttö oli kasvanut hyvin..




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti