sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Nahkiaista lapiolla

Olin Timon ja Veijon kanssa saunomassa ja talvi turkkia pois heittämässä. Saunan jälkeen krillattiin ja kahviteltiin. Kun puheet kääntyi kaloihin, kysyin heiltä nahkiaisista. Tietoo tuli kuin apteekin hyllyltä, neljän paikan tiedot alta aika yksikön ja lähin Timon kotirannassa. Tämä tieto on sellasta mitä ei ole netissä eikä kirjoissa vaan eläkkeellä olevien miesten muistissa. Seuraavana päivänä läksin tutkimaan yhtä niistä.
Laukaasta löytyy tälläinen kirkas vetinen puro. Kun ei oikeen tiennyt mitä etsiä ja mistä, kokeilin useammasta kohti, rannasta ja keskeltä ja kovemmasta ja pehmeämmästä pohjasta. Kolmisen tuntia meni kun löytyi sopiva paikka. ensimmäinen luikahti sormien välistä mutta kaksi muuta sain kiinni.
Jes jes mahtavaa.. pikku nahkiaisia.. SKES:ssin listoille pistin tämän kun siellä on muillakin lapio nahkiaisia. Mutta omaan listaan en vielä hyväksy, täytyy olla suusta koukutettu.
Omaa pähkäilyä.. suurempi on 9 senttinen eli noin puolet aikuisesta elikkä syö ja kasvaa vielä. Oliskohan tuo mahdollista saada extra pienellä lirkillä.. Sillä näkyy olevan suu, pieni tosin ja onhan sen syötävä, eihän se muuten kasvaisi. Aikuisena ne pistää suunsa kiinni. Nyt on paikka tiedossa ja kesän mittaan seurattava tilanneta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti