maanantai 5. toukokuuta 2014

Lempäälän toutain reissu

Herralankosken niskalla lokki odottaa salakkaa ja minä odotan toutain ja sulkava tärppiä. Töistä ja kotoa on lomanen. Semmonen yhdistelmä reissu, vierailu Tampereelle asuvan pojan luona ja samalla kalastusta lempäälänkoskilla. Päivät varrella virran ja yöt pojan kaksion sohvalla.
Villapaita kelistä johtuen kalat on aika huonolla syönnillä. Mutta ensimmäistä tärppiä ei tarvinnut kauan odotella. Samoilta jalan sijoilta ja  samasta paikasta ja samalla uistimella kuin viime vuonna mutta vähän pienempi vain 2,8 kg toutsi.
Sitten virveli kalat pisti suusa tiukasti kiinni. Toisena päivänä tuli säyne ja kolmantena päivänä kiiski liitsillä. Säyneestä vuosi pinna mutta kiiski oli ennätys kala minulle. Ensinnäinen virvelillä saatu ja uusi ennätys 15,3 senttiä.

Virveli kalat oli tiukassa, 3 kalaa kolmessa päivässä. Mato-onki vehkeet oli mukana ja sillä tulikin vähän paremmin kaloja
Ensimmäisestä onki paikasta tuli sorvaa pasuri särkiä ja ahventa. Vähän yllätyin sorvan syönti halukkuudesta ja seuraavana päivänä tuli sorvaa vieläkin paremmin. Tästä on joskus saatu pikku toutaimia mato-ongella. Toinen onki paikka antoi särkeä pasuria ja salakkaa ja toisena päivänä salakkaa tosi hyvin. Tästä paikasta on muut saaneet sulkavaa ongella, mutta ei nyt.
Tänne on kesällä tehtävä onki reissu karppii, suutarii, ankeriasta ja tietenkin sulkavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti