keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Muikku pilkillä

Eletään heinäkuun loppu puolta ja on aika lähteä muikku pilkille uuraiselle. Viime kesänä sain yhden muikun, josko tänä kesänä enemmän..
Ensimmäinen reissu meni harjoitellessa, 5 kuoretta ja 5 ahventa. Viikkoa myöhemmin toinen reissu meni jo paremmin.

Aurinko paistaa ja kuikka huuteloo, mikäpä se pilkitellä t-paita kelissä heti aamusta alkaen. Saalistakin tulee paremmin. Ensin tuli ahvenet ja  kuere ja sitten oikea herkku pala.. muikku
Valio on hyvä pilkki, myös muikulle. Niin tuli 30 fongoa täyteen tälle vuodelle, sama kuin viime vuonna ja vielä on 5 kuukautta vuotta jäljellä.. Viikkoa myöhemmin tein kolmannen reissun, josko muikkuja saisi enemmän, vaikkapa paistinpannullisen. Mutta kuinkas siinä kävi..

Vain 3 kuoretta. Oliko keli sitten liian hieno, uimahousu keliä aamusta alkaen. Samaan aikaan oli kaksikin porukkaa muikkuverkoilla ja tultiin siihen tulokseen että uuraisen muikku kanta on paljon taantunut. Bongauksen kannalta huippu juttu, koska tuli hankala muikku pinna. Mutta syömä muikut jouduin ostamaan torilta.1 kommentti:

  1. Upea fongo. Me kävimme yrittämässä muikkua pilkillä. Virityksenä meillä oli pienet litkat joiden perässä oli pystypilkki. Kun kaiulla etsit kalat niin millaisia kaikuja etsit, vai pilkitkö jokaisen kaiun kohtalla? Tässä meidän tarinamme: http://www.taimenmies.blogspot.fi/2014/07/kesaloma-muikunpilkintaa-uskalissa.html

    VastaaPoista