maanantai 7. heinäkuuta 2014

Karppi suutari ankerias

Valkeakosken onki kierros. Poika asuu nyt  valkeakoskella, onhan sinne tehtävä visiitti, onhan lähistöllä hyviä kalapaikkoja, lempäälänkosket vanajan ankeriaat ja suutari ja karppi järviä.
Tästä alkaa kesäloma.. Mukava onkia t-paita kelissä. Nykii nykii, kohta koho sukeltaa, mitä sieltä nappaa?
Pikkanen suutari, ihan hyvä pinna kala, mutta tämä ei riitä minulle, jatkan onkimista.
Suutarit on ihan hyvällä syönnillä, illan aikana saan 11 suutaria, suurin 48 cm, minun uusi ennätys. tälläisiä on mukava vääntää 5metrin mato-ongella. Mutta tässä järvessä on potentiaalia enemmänkin. Onkiminen jatkuu ja siinä yhdeksän maissa tulee kala jota tässä onkimassa olinkin.
Karppi. Tämä karppi on pienin mitä olen vuosien varrella saanut. Mutta mukava pinna kala. Suutarit ja karppi jatkavat kasvuaan. Kerrassaan hieno alku lomalle..
Entäs ankerias ja sulkava. Ankerias on minulle vähän oudompi kala, 4 iltaa menee harjoitellessa ja mutta viidentenä iltana pamahtaa.
Missä lie vanajaveden salakat olleen kun kun kahden tunnin onkimisella sain vain särkiä ja sorvia. Onhan nekin ihan hyviä syötti kaloja. Ilta alkaa kuten aikaisemmatkin illat että ensiksi tulee pikku kuhaa.
Tälle kuhalle maistui sorva pala. Vähän myöhemmin toisen ongen räikkä pärähtää ihan kunnolla mutta varmaankin ankerias pikku vedon jälkeen hylkää syötin. Uutta särki palaa koukkuun ja odottamaan. Vähän myöhemmin räikkä pärisee tulisesti ja onnistuneen vastaiskun ja kelauksen jälkeen elämäni ensimmäinen ankerias on tosi asia.
Koska yö on vasta alullaan jatkan onkimista ja uusi särki pala koukkuun. Hetken päästä taas uusi tärppi samaan onkeen, kalaa väsytellessä huomaa että on pienempi ankerias tulossa,
Ensimmäinen ankerias oli 75 senttiä ja toinen 65 senttiä. nämä ankeriaat lähtee syötäväksi. Tuleeko ankerias soppaa vai savu ankeriasta, näkee sitten kotona.. Hieno ilta, mahtava vanajavesi..
Sulkava on ihme kala. Ongin sitä muutamasta paikasta saamatta sitä.

Tästäkin paikasta "paikalliset" onkivat sulkavaa ihan syömä kalaksi, kuulemma hyvän makuinen kala. Mutta ei minun kohdalle osu sulkava tärppiä. Salakkaa ahventa särkeä pasuria ja lahnaa tuleee, missä lie sulkava. Jospa se joskus sulkavan salat selviäisi..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti