lauantai 27. joulukuuta 2014

Iso hauki pilkillä projekti..

Kaverin kanssa ollut monena talvena puhetta siitä kuinka suuren hauen vois saada pilkillä.. Minä olen saanut muutama vuosi sitten kahdeksan kiloisen ja kaverilla ollut kunnon mörssäreitä kiinni.. siimoja poikki ja koukkuja suorana ja kaaheta juttuja isoista haukiloista. Koska tänä talvena järjestyi sopivasti aikaa ja vihdoinkin tuli jäätäkin sen verran että pääsee pilkille. Käydään muutama reissu hauki pilkillä ja tavoite saada 10kg hauki. Tavoite pitää olla korkeella tässä jutussa.. Ja niissä vesissä on yli kympin haukia

Tästä se alkaa 6 tuuman kaira ja kuusamon lappi loiste peliin..
Siinä ei kauan mennyt kun ensimmäinen hauki tykästyi rautupilkistä, sopiva harjoittelu kala ja syömä kala.
Tässä minun tämän päivän suurin 64 cm. tälle  hauelle maistui särki täky. Ongen kyllä pitäs kestää 40-50 sentii pitemmät hauet..

Tässä kaveri vääntää päivän suurinta n.4 kiloista ja siinä kävi perinteisesti. Tavallisella pilkki ongella on iso hauki vaikea väsyteltävä. Siima menee helposti kammen taakse lenkille tai muuten sotkeutuu ja iso hauki tekee syöksyn ja ei tunne armoa ja kohta lepattaa siiman pää tuulessa.. Muutaman päivän päästä uusi reissuu..  

31.12.2014 Toinen reissu, toinen järvi, aurinko nousemassa, uuden vuoden aatto. Kaveri pilkitteli tasapainolla nolla reissun, minulla 4 haukea..2 särkitäkyyn ja 2 lappi loisteella.
Tänään hauki oli rönkelilla syönnillä, aamu päivällä kelpasi vain särkitäky ja ilta päivällä pilkki, tässä 74 senttinen hauki lähdössä syötäväksi.

Iltapäivällä kaverin ollessa  jo mamman luona päivä kahvilla, 2 haukea peräkkäisistä reijistä 2,7 ja 3,6 kiloiset.
Onhan nämä jo mukavia pilkkikaloja.. Mutta vielä muutama reissu..
Niin ja alkaahan se uusivuosi ja vuosi bongaus mittari on nollataan ensi yönä
..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti