lauantai 14. toukokuuta 2016

Säyne ongella

Niin on viikon työt puikkarilla ja tämä mies lähtee perjantai illaksi ongelle kuhnamolle. Tarkoitus saada säyne ja lahna ja muutkin kalat on tervetulleita, mielellään isoja.
Viikkoa aikaisemmin hela-torstain aikoihin kävin onkimassa ja kas kummaa sain hauen mato-ongella. Pistin hauen haavista tehtyyn sumppuun ja sitten rupesin saamaan särkiä mitkä pistin myös sumppuun. Vähän ajan päästä hauki pisti särjen naamariin, olipa nälkä kudun jälkeen. Kävi siinä yksi lahnakin haavin reunaa kahtomassa..
Tänään on toinen meininki. Pistän lasikuitu vapaan 0,3 siiman ja 8 numeron karppi koukun ja kokonainen mato suötiksi, kaikki tai ei mitään tyyliin. Pian rupee koho nylypyttämään.
Nyt pysyy lahna haaviin asti kiinni, hieno homma. Lahnoja rupee tulemaa harvakseltaan, 2 suurinta noin 40 senttisiä. Viidennen lahnan jälkeen rupesin miettii missä säyneet on, olin lahnoja onkinut pohjasta ja nostin syötin väli veteen enkä kerennyt saada termarin korkkia auki kun kohoa viedään taas. Ja taas joutuu väsytys hommiin ja vapa  siima ja koukku kestää ja pian rupee kalan punaiset evät vilkkamaan merkiksi siitä ettei kala ole lahna.

vaan säyne ja mikä säyne, ihan syötävän kokoinen. Kerrassaan hieno ilta, lahna ja säyne pinnat ja kolme syömä kalaa.. Töissä käynti sotkee nyt kalan bongailua, mutta on vimpan onkireissu suvannolle suunnitteilla, ehkäpä viikon päästä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti