perjantai 3. tammikuuta 2020

Pilkki bongauksia 2020

Tässä oli muutama vuosi bongauksissa väliä. Tänä vuonna ajattelin ottaa löysin rantein. Jos saan 25 vuosi pinnaa ja yhden elämän pinnan niin olen tyytyväinen. Eniten minua kiinnostaa omat ennätykset.

Kirjolohi

Tämän vuoden ensimmäinen pilkkireissu suuntautui Suojärvelle. Vaikka siihen on istutettu kirjolohta viimeksi juhannuksen aikaan, niin viritin 2 lotto-onkee pyyntiin ja odottamaan. Tästä tulikin kalaisa päivä kun 4 tunnin istumisella tuli 2 kirjolohta. Kirjolohi on niin hyvä kala että otan molemmat syötäväksi. Mukava alku tälle vuodelle

Ahven ja kiiski


Tämän vuoden ensimmäinen ahvenen pilkki reissun tein Uuraisen Myllysaaren luokse. Kävin tasurilla ahven paikat läpi, mutten saanut yhtään ahventa. Tämän päivän ainoon ahvenen sai rassattua morrilla.
Kiiski tärppää varmiten tapsi pilkkiin, niin tämäkin. Hieno aurinkoinen päivä, mutten päässyt paistamaan ahven filettä.

Särki ja made


 Lähden Hannun kanssa matikka pilkille. Pilkin nämä särjet matikalle syötiksi ja tuleehan siinä samalla särki pinna.
Matikka reissu tehdään Konneveden Rappaatlahdelle. Ensimmäisellä reissulla minä en saanut mitään ja Hannu sai yhden pienen matikan. Toisen reissun viimeisellä minuutilla tärppäsi tämä made muikku palalla syötitettyyn tapsipilkkiin. Hannu sai vähän isomman mateen made morrilla. Made on sen verran hyvä soppa kala että tehdään vielä muutama reissu lisää.

Kuore ja hauki

 Uuraisella pilkillä olleessa  näkee kaikuluotaimesta kuore parvia. Siitä on helppo homma pilkkiä pienellä tapsi-pilkillä kuore pinna.
Uuraisen ahvenia tasurilla pilkkiessä tulee myös hauki tärppejä. Tästä 2,1 kiloisesta hauki pinna ja fileet pannulle tirisemään.

Pasuri

Pasuri on minulle erittäin harvinainen pilkki kala, tämä oli toinen pasuri minulle pilkillä. Tämä pasuri nappasi tapsipilkkiin ahven pilkillä ollessa Keiteleellä.

Kuha ja siika

Kevennetty tasuri on pelittänyt minulla hyvin kuha pilkkinä. Ensimmäinen kuha reissu meni makkaran paistamiseksi mutta toisella reissulla tärppäsi kolme kertaa, tässä niistä ensimmäinen ja pienin.
Tämä siika oli oikee ylläri. Olin konne-vedellä härkäsimppu pilkillä. 19 m vedestä tuli tärppi tapsipilkkiin ja kelasin pienen siian ylös. Paikalliset sanoo pientä siikaa "murokkaaksi". Härkäsimppua ei tälläkään kertaa  tullunna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti