maanantai 1. lokakuuta 2018

Kympin hauki

Tämä vuosi on minulle muutosten vuosi. Jäin työ ns. eläke putkeen ja kala bongauksen suhteen tulee 10 vuotta täyteen. Kala bongaus on ollut minulle erittäin mukavaa ja antoisaa, mutta nyt on uusien tuulien aika. Aikaisemmin innokas bongari/ virvelimies on nyt innokas onkimies.
On se vaan mukavaa pujottaa mato koukkuun ja  odottaa tärppiä, tässä viime kesän ruutanoita läheisestä kuikkalammesta. Mites tää liittyy siihen haukeen, no haukikin tuli onkimallla
Minusta  mukavaa kalastusta on ensin onkia särkiä ja salakoita syötiksi. Sitten virveliin pohjaonki viritys ja särki syötiksi. Ensin tuli 300 g ahven, sitten kilon painoinen kuha ja sitten mahoton hauen vonkale, siitä pörrinsalmen luota.
Tää on suurin kala minkä minä olen saanut 119 senttii ja 10,2 kiloa. Tästä saa syötävää pitkäksi aikaa. Silleen tulee hyvää että siitä fileestä leikkaa sentin siivuja ja ne jauhottaa ja paistaa voissa, niin kyllä maistuu.
Bongaustakaan en ole vielä kokonaan jättänyt, tänä vuonna on tullut 24 pinnaa, ainoastaan sellaisia kaloja jotka sattuu matkan varrelle, vartta vasten en lähde pinnaa hakemaan. Myös omien ennätysten onkiminen kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti