lauantai 24. toukokuuta 2014

Puronieriä käki kukkuu.

Kukkuu kukkuu käki kukkuu.. Metsä raikaa käen kukunnasta kun avaan auton oven  ja lähden kävellä lampsimaan kohti puronieriä puroa. Onhan se mukava hetki kun kuulee keväällä ensimmäisen käen kukkuvan. Joo, ja onhan se mukavaa kalastaa puronieriää.

Minun tiedossa on keski-suomessa kolme puronieriä puroa. Tässä on yksi niistä. Onhan kädessä nimetön sormi, olkoon tämä sitten nimetön puro.
Koska on tuttu paikka, ensimmäisiltä jalan sijoilta nousi nämä puronieriät. Hyvin on peli avattu, vielä muutama lisää, niin saan hyvän kalakeiton.Jostain syystä pikkunen vaappu ei tänään kelvannut, joten täytyi onkia madolla.
On se komea kala tuo puronieriä, ilmankos niitä jotkut haluaa akvaarioon asti. Minulle riittää puronieriän suhteen pari reissua kesässä, Olishan mukavaa saada puronieriä pikku vaapulla, vaikkapa ihan oma tekemällä. Josko sitten kesemmällä.. Mutta tästä matka jatkuu näätälammelle.

Sieltähän se näätälampi puitten välistä pilkottaa. Näätiä en ole täällä koskaan nähnyt, mutta mutuja tuntuu olevan koko lampi täynnä. En ole koskaan saanut muita kaloja, et paremminkin lammelle sopisi nimeksi mutulampi.
Siinä ei kauan mennyt kun ensimmäiset mutuset nousi rannalle. Ongin kaiken kaikkiaan n. 50 mutua josko olis isompaa, mutta tällä kertaa suurimmat oli 10 sentin luokkaa. Tästä lammesta on ongittu n. 12 senttisiä mutuja, mikä on melkeen SE..1 kommentti:

  1. Sulla onkin mielenkiitoisia juttuja, itsekkin kun tässä Keski-Suomessa asun ja kalastelen. Mulla olis itellä oma lampiprojekti meneillään Lannevedellä ja puronieriät, mahdollisesti myös mutut ovat hakusessa. Jos kiinnostaa auttaa projektissa ja valottaa kyseisten kalojen mestoja niin ota toki yhteyttä robin_vakoniemi@hotmail.com

    VastaaPoista