perjantai 6. kesäkuuta 2014

Simppua kivistä ei kirjavaa

Kirjoeväsimppua ei ole näissä pohjoisen keski-suomen  järvissä, joten sellaisen simpun saadakseen täytyy matkustaa viereisen läänin puolelle.


Tässä on sellainen niemen nokka jossa on etelä ja pohjois rantaa kilometri tolkulla. Ja kaiken lisäksi tässä järvessä pitäisi olla kirjoeväsimppua. Enemminkin on valinnan vaikeus mistä aloittaisi. Ensimmäisessä kalassa ei nokka kauan tuhissut.
Kivennuoliainen ja mikä vonkale, minun ensimmäinen yli kympin nuoliainen. Pituus 10,5 senttiä.. minulle recortti kala.. Mitähän seuraavaksi..

Kivisimppua ja kivisimppua ja niitäkin vain muutama. Kivisimpun vuosi pinna tuli pääsiäisenä uuraiselta. Jospa se sitten kesemmällä löytyisi kirjava simppukin.. Paluu matkalla tein koukkauksen pienelle lammelle, on niin pieni ettei kartassa ole sille nimeä.
Mutta kaloja tässä lätäkössä on, ja arvatkaapa mitä?
Aivan oikein ruutanoita kooltaan pieniä ja vielä pienempiä. Ruutana nosti vuosi fongot 22. Nyt on keski-suomen helpot kalat aika hyvin puikkarilla. On täällä vielä muutama "helppo" pyytämättä, muikku, sulkava 10-piikki, kirjoeväsimppu ja tietenkin härkäsimppua. Kesälomaa odotellessa kalastetaan syömä kaloja..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti