sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Miekkasärki ei seipi kyllä

 Tästä alkaa saimaankanavan onki päivä. Tarkoitus bongata miekkasärki ja valkoevätörö.

Aurinko porottaa, mukavampi istua varjossa. Miekkasärkeä onkina kauniissa maisemissa. Saalis jäi muutamaan salakkaan.
Valkoevätöröä pohja-onkina  kolmesta eri kohtaa. Ja saalistakin tuli, ahvenia särkiä lahnaa pasuria ja eniten kiiskejä, paljon tuli hyvin pientä kiiskeä mikä on merkki siitä että pohja-onki on kohdallaan valköevätörölle. Molempien kalojen saanti jäi seuraavaan kertaan.
Reissun ensimmäinen osa oli tässä ja toinen osa alkaa kun otetaan kunnon siirtymä. Vaikka olen menossa lirkille niin ostan paikalliselta "essolta" virveliluvan.Yöhön on aikaa puolipäivää ja onhan varrella virran mukavampi olla kun jotain touhuaa. Heittelin lusikkaa ja sain ahvenia ja 3 haukea ja liitsillä tuli särkiä ahvenia ja salakka.
On aika ottaa löysi rantein, juhannus makkaraa ja pannukahvit ja päivä unet..
 Menin virkeenä miehenä takaisin särkipaikalle ja sidoin toisen värisen liitsin siimaan ja eka heitolla tärppi
Heti huomasin ettei kala ole särki vaan nyt on seipin tuntomerkit opiskeltu ulkoi hesasssa sekoilun takia.
Olin ihan äimänkäken tämä oli minulle täysi yllätys että paikassa on seipiä ja olin kalastamassa lohikaloja.Kyllä maistuu seipistä elämänpinna. Sain 2 seipiä lisää, ett siinä vois jonkunlainen seipi paikka olla...

 Keskiyön hämärässä kävelin rantaan ja heti huomasin lampun valossa kalan. Tälle maistui lirkki oikeen hyvin ja sitte jatkui ihmettely. Törö lirkillä ja heti perään toinen vähän isompi nostaa törö ennätykseni 13,5 senttiin.
Muutama metrin päässä oli kivisimppu. Kivisimppu lirkillä on tuttua puuhaa, mutta tämä on minun ennätys 10 cm. Jallitelin siinä kolmattakin kalaakin mutta sille ei lirkki maistunut, siirtyi aina vaan syvemmälle ja lopulta loppui kumppareista varret. Aamukin rupesi sarastamaan, aika painua nukkumaan.
Seuraava reissu onkin torniojoelle harjusta ja lohikih kelpaa.





2 kommenttia:

  1. Oliko lirkkitörö basic vai valkoevä?

    VastaaPoista
  2. Pyrstössä ja selkäevässä on täpliä, eikös se ole silloin tavalinen.

    VastaaPoista